Pladser i Kirken

Hvor mange gæster må vi have med i kirken? Er et af de oftest stillet spørgsmål i forbindelse med konfirmationen. En tommelfingerregl er at man i Stenløse kirke kan have 10-12 gæster med og man i Veksø kirke kan have 8-10.

Men det kommer i sidste ende an på hvor mange der også skal konfirmeres sammen med dig.

I Stenløse Kirke er der 174 pladser til gæster, og i Veksø Kirke er der 90 pladser til gæster (konfirmanderne selv er ikke medregnet som gæster – naturligvis)

På bænkerækken ud for konfirmanden selv, er der plads til 4 gæster; disse pladser er særligt reserveret. De resternde af dine gæster må sætte sig dér i kirken, hvor der er plads. Hvis alle overholder reglerne, ER der plads til dine sidste  gæster et eller andet sted i kirken – men der er ikke reserveret pladser med særligt navneskilt til dem.

I Stenløse kirke sidder konfirmanderne ud for kirkebænkene (på en separat stol) og familien har så bænkerækken ud for konfirmanden til rådighed; på denne bænk kan der sidde 4 personer; familiens øvrige gæster må sætte sig et andet sted i kirken. 

Ved de konfirmationer, hvor der kun er ganske få konfirmander, sidder konfirmanderne lidt mere spredt, og familien kan få 2 bænke til rådighed ved siden af konfirmanden – igen må de øvrige gæster sidde andetsteds i kirken.

I Veksø Kirke sidder konfirmanderne på stole oppe i koret (omkring alteret). Der er sat navnesedler på de forreste af bænkerækkerne, således at den nærmeste familie til hver konfirmand kan sidde forrest i kirken. Øvrige gæster må placere sig i resten af kirken, hvor der nu er plads.